kaWan...

Tuesday, 31 May 2011

wait for me..

hehehe
wait for me dear friends
im not around for a week

wish me luck in my test 1...
and also wait for my new post yarh
going to offline =p

tatatititutu...
bye~

Monday, 30 May 2011

haih,,pmpuan Ooo pmpuan

perempuan oh perempuan..

sgt2 tidak faham,.
kenapa perlu berubah menjadi someone else hah?
jadi diri sendiri sudah..
makin hari makin rimas dgn perangai kau 2

setahu aku,kau bkn mcm perempuan2 lain
xde r thegeh2 cm yg lain..
tp pelik r..asal ley brubah r?

bez sgt ke jdi tgedik2 ni..amek hang,,ayt aku ni xley blah
erm,dh dulu sekolah org baik2
xyah r skrg nk jadi pelik wei..



sila jadi diri anda yaa..
jgn la dpn kwn prempuan,
bole je kau normal
tp....

dpn lelaki....berubah 360 darjah!!
xyah nk 'melunak-lunakkan' suara sgt ah
kembang tekak aku ni haa..

lgi 1,meja & kerusi kt row dpn2 mmg dh penuh ke?
..OR..
mmg hobi pn nk duduk sekali ngn bdk2 lelaki?

saya bkn jelez
saya bkn dengki
tidak juga saya iri hati

tpi saya sgt simpati
anda datang bkn untuk berbakti
niat di hati sudah terpesong ke tepi

ingin rasanya saya sampaikan
kepada kamu,

"kawan,cukup2 la 2,jgn malukan kaum sendiri.."

ini hanya luahan dari makhluk yg bencikan kegedikan yg terlampau
peace no war~


p/s: renungkanlah,diharap anda bkn golongan yg saya maksudkan ini..^^










-kemAafan-

..kemaafan..
ikhlas dari hati
tulus dari bibir

ucapan yg dapat melenyapkan segala masalah dunia
mengapa perlu dilafazkan??

agar semua pihak tiada curiga
tiada bermasam muka
tiada berduka lara

mengapa semua ini boleh berlaku?
tiada siapa boleh menduga
pemikiran & pandangan yg berbeza
membuat hati tidak selesa
bagi kita..pandangan kita benar belaka

namun
mereka juga berpandangan sama..
pandangan mereka juga benar belaka

maka
berlakulah sengketa tanpa diduga
tetapi sengaja dicipta

itulah kita..
manusia dgn pelbagai rupa
berbeza watak
punyai sifat berbeza

apapun,semua ini sementara
biarlah selesai di dunia
moga pabila tiba di sana kelak
tiada sengketa...

sekian~








Saturday, 28 May 2011

Monyet is mOnkey..

bhahahahahahahahaha....


apa la nk jdi ngn aku ni....
dri kecik smpai dh besar,,perangai xubah2!!!
nk dgr cerita sensasi x?wahahahaha
MALU!!!!!!!

pada mlm ini,semua student perempuan asasi sem 3 ada perjumpaan...
dipendekkan cerita...

aku x TURUN..
as usual,like what i always do since form2..hehe

tutup lampu + kunci pintu + buat2 tidur ('',)

but..tonight i got very3 BAD LUCK....
KANTOIIIIII!!!!!!wargghh,malu3!

entry kali ni  aku dedicate khas to all ASMARIANS yarh,.especially warga2 hostel...
spnjang aku hidup ni wei,ni la 1st time aku kantoi wt keja2 mcm ni..sob3
malu tau dak!!!
maybe skill dh kureng kot,lma xprektis kot
iya la,,kalau time skolah dlu..HARI2 PREKTIS..
mau xcekap bab2 ni...huwaaaaaaaaaa!!

but tonight....
'sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh jugak ke tanah'



~nothing to say tonight~
no mood
~daa~

Thursday, 26 May 2011

belajar bab Reproduction is FUN??

OMG....


masa aku sem 2 kn,,excited sgt nk blajar bio sem 3..hhehe
ye la,sepanjang sem blajar psal reproduction..sapa xsuka kn?..evil laugh
tp kn...

ku harap panas sampai ke petang,rupanya hujan di tengah malam..
sgt2 dislike!!!!!!

aku xenjoy pn lam kelas tu seperti yg dibayangkn dulu...sob3
erm,maybe disebabkn beberapa faktor kot...
faktor utama ialah..MY LECTURER...xbest..-,-

here is some evidences that special brought to you:

-suasana 5 minit pertama-

focus ye..

all about reproduction,,by DR OMAR

setengah jam berlalu..
AND NOW WE ARE IN NEW MOOD~boring mood ('',)

1st person...smile mun!!
see my friend..hehe,,baik punya posing~
everybody with their own activity..<3
nobody cares~
here some more -,-'

and what about me?..hehe...
lu pikir la sndri...

kalau berterusan mcm ni,,lingkop la Bio sem 3 aku ni...aiyyak
bdk2 lelaki kelas aku pn,excited time lecturer tunjuk video je..
korang bygkn snri la yer video apa yg ditayangkn,xperlu aku explain di sini..=p

yg 2 je kot nk story..hehe
ok semua,pasni kalau ada kekeliruan berkaitan reproduction,bole la ajukn pertnyaan kt aku..
maybe pasni aku ley buat blog khas ntok entry ni je..hik3
ok semua...sblom gila aku ni mkin mnjdi..better i go,hehehe
tatatititutu~



Monday, 23 May 2011

Manusia..bermacam ragam~

sejak masuk UPM ni..baru la aku tau,,
dunia ini dipenuhi dgn manusia yg pelik-pelik
urm,xceli bkn la weird,,tp i mean kamu semua ini mempunyai seribu satu perangai..!

memandangkn dulu saya hanya dikelilingi dgn kwn2 perempuan..dlm bahasa lain,nk ckp aku ni dlu dri sekolah perempuan sja..di mana lelaki tidak wujud disitu=p
so,bila masok je UPM ni....MAK AAIIII.......

yg perempuan pn mcm2 perangai..!!
lgi2 la yg lelaki.....-,-'
tp bg kes di kalangan wanita ni,aku cm xkisah la sgt kn..
tp kes bdk2 lelaki ni sgt berat..

bkn la berat mna pn,,tp berat la jgk 2 kn bg aku,,wahaha
ok..meh aku nk cita..!!
jeng..jeng..jeng

KES PERTAMA:   hari tu,kelas aku ada amali pertanian kt Raub,Pahang..dlm perjalanan pulang..uncle driver bas 2 pasang la tv,bg kitorang tgk citer hantu

haha..tp kenapa perlu kaum2 adam sekalian menjadi sgt teruja..especially part heroin or actress berpakaian sedikit seksi 
bkn la seksi mna pn..standard la 2,pelakon indon pnya level..


kalau dlm bas 2 dipenuhi ngn kaum adam sja...xkisah la..nk terpekik terlolong ka...tp kn ada jgk prempuan..xrsa malu?..
xkn dpn girlfriend2 sja nk tnjuk macho..baik la knon..
come on la..
xsuka la tgk org mcm ni..
bg pndngan aku la kn..erm,,mcm..

'korang ni xley diharap & amat menakutkan..'

apa kata tgk je citer 2 diam2..kalo ye pn suka,,bisik2 ngn kwn sbelah sudah..xpyh la smpai terkejut skli uncle driver 2...haisyyy...
kn nmpk gentleman n matured sekiranya kaum2 adam ni low profile...cool je..pendiam..hahahahah...i like~
wahaha


BE YOURSELF,ONLY THEN PEOPLE WILL LOOK AT YOU..
dats all only for this time...BUT,aku ada lgi smbungan cerita muda mudi zmn skrng ni..tp next time la yaa...nk g stadi pulak ni..to all readers,entry ni bkn bermaksud ingin mengkritik sesiapa..sekadar pandangan dan pendapat..datts all..PEACE NO WAR,,hee~ok..bye2!!



p/s:..sambungan kes ke-2 di entry akn dtg..kli ni lgi bez!haha..see you soon!!
tatatititutu~~


Sunday, 22 May 2011

Dont Wait For Tomorrow

Mad at someone?
you should know dat nobody's there to fix it for you
if today you fix it,maybe dat person still wants to be your friend..
If you dont...


Tomorrow may be too late...hurm


If you are in love with someone,
but dat person doesn't know..
tell her/him..
maybe today,dat person also in love with you..i hope so,
and if you dont say it,


Tomorrow may be too late...


if you have friend who you really appreciate,
tell them.
maybe they appreciate you as well
if you dont tell,and they go far away



Tomorrow may be too late...

seribu satu perangai...tired wif them.but i love it!!

so today,for those i love.....i want to tell,,I MISS YOU ALLS!!!!!!
here's some more..<3
~5 years together~..




NEXT PART:HOSTELITE<3

yg ni kwn2 hostel...love them!!<3

muah3!!!<3

paah~twins,hihi..born on 26/2/1992~~<3



'A friend knows the song in my heart and sings it to me when my memory fails. '


('',).....with love~.......
~truly from deep of my heart~

Wednesday, 18 May 2011

gadis melayu terakhir~

nur hidayah si jelita~~

hihihi...entry kali ini khas untuk tuan empunya diri..Nur Hidayah Abu Bakar
xceli tpaksa ni,dia swoh wt entry psal dia..aku kn kwn sejati,,so ikut je la..hihihi

    hurm,apa yer nk cita sal si dayah ni..xda kenangan yg bgos pn ngn dayah ni,,wahahaha..byk kenangan yg jht2 ja..BUT sweet to remember u know!!
mai aku listkn..korang tgk la btapa nakal dan jahatnya aku dahulu..~

  --> mse F3,kitorang ni kaki gadoh ngn senior F5 beb!!..main baling2 pinggan,baldi..ape semua bnda yg ada dpn mata,semua baling!!hihihihi..

  -->abes PMR,bosan la katakn,tyme skolah kitorang lari balik hostel..tp bkn nk wt ape pn,,nk balik main UNO ja pn!!!tp kntoi wei....penyelia hostel tgkp..haram,xguna btol....         
                                     sebagai balasan??

    -->student2 cun melecun ni didenda kna cat semua meja makmal kt skolah,sob3~~padan muka


dara2 pingitan yg manis, tapi..perangai.......('',)



  -->ada lagi kenangan!!hhihi..dulu ostel,mlm2 selalu la ada penyagak menceroboh..haha,.apa lagi,kami wirawati negara la yg p ligan penyagak 2..terer x?.haha,tp xpnah dpt pn,lju sgt dia lari

  --->last but not least...kami semua dulu atlit hostel,,hihi
       i mean,kitorang xpnah turun tyme prep,so mnyorok la lam kamar..bila warden serbu je...apa lagi...

             bukak langkah seribu r!!!hahahahaha..kelakar kalau igt balik


wirawati & atlit harapan negara..hihi

so setakat ni je la aku nk merapu...xceli byk g nk citer..tp xbley byk2 sgt...kang terdedah semua kejahatan yg kami lakukan.....jatoh la saham...wahahahahaa

   ok semua..tatatititutu...

p/s:..pasni sapa plak nk swoh tulis entry pasal diri dia?..byr aku komisen r....btw,ni facebook nur hidayah,,sesapa nk bkenalan amat dialukn..klik di sini

tatatititutututtutututututu...



Tuesday, 17 May 2011

jom karok!!

Sinar matamu bagai api menyambar
Haruskah engkau dan aku sama
Bara restu cintamu aku terpandang
Oleh pancaran demi cinta kristal

Kini aku terlontar ke dasar cintamu suci
Kini aku mengenal akan kepastian
Agungnya cintamu
Hangat membakar panas membara

Mentari cintaku ini jangan dipadamkan
Jika terpadam fanalah harapan

Kasih tunjukkan aku murni cintamu kasih
Biar aku ilhamkan akan kesucian
Kasih dan cintamu
Terus memancar terus membara

Jangan padamkan mentari cinta
Jangan padamkan demi cinta kristal
Bawa ku pulang ( 3X )


Monday, 16 May 2011

suka..?or sayang..xkn cinta kot..

Saat kamu MENYUKAI seseorang, kamu ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kamu MENYAYANGI seseorang, kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kamu MENCINTAI seseorang, kamu akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu.


Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kamu sayang padanya, kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...


 p/s:..bila suka kn someone..pasti kita pn nk dia suka kita..
      ..tp kalau nk dia syg kn kita..kita kna la wt dia bhagia...
      untuk wt dia jatoh cinta pulak...kita perlu ikhlas + redha dgn kputusan dia..=p



redha je la kalo kita sukakn someone,tp dy xska pn kt kita...('',)

Wednesday, 11 May 2011

kedekutkah anda??

Assalamualaikum...and also good morning/afternoon/evening/night..('',)


Smalam aku tpikir....
                'agk2 ada x org yg dh bertahun xtukar           berus gigi dia?'OMG....


   ntah napa tetiba boleh tpikir benda ni kn...
btw,tnya la diri sendiri....kau penah ganti baru ke x berus gigi kau 2?


berus gigi kau mcm ni ke??

     ada lebey kurang sma x pic ats 2 ngn berus gigi korang?..
haaaaa........kalo baju,smua nk baru,,
sebulan skli nk beli bju baru..xyah ckp sbulan r,,asal p shopping complex ja msti nk beli bju 
kasut pn nk baru la...xmasuk lg ngn beg la,jam la....mcm2 lg la....

    tp nk beli berus gigi baru...TUDIA~KEDEKUT!!
selagi xreput berus gigi 2,selagi 2 la akn diguna pakai....
mcm na la nk dpt gigi yg cantik....berus gigi pn dh mcm berus kapal aku tgk..hahaha

    wei,dengaq ni..beauty catch attention only BUT personality captures the heart,,..think bout it wisely dear friend...
xgna asyik beli baju baru,beg baru..sbb nk nmpk up-to-date la konon...
pdahal benda yg simple but important mcm BERUS GIGI pn xnk ganti2 smpai berkurun-kurun..2 mlampau la kn....so pndai2 la pikirkn sendiri...kdg2 kita selalu ambil mudah ja benda2 simple mcm ni,,padahal sgt menjijikkan di mata org lain..especially di mata saya,,hahaha,

     stakat ni ja kot aku nk berceloteh..btw,entry kali ini xda kena mngena ngn sesapa pn,,tetiba ja diri ini mendapat ilham ketika kusyuk berangan td ni ha..hak3..jgn plak ada yg touching2,,kang xpasal plak mai serang aku ngn berus gigi korang 2,,wahahahahahhahaa....
ok,,dats all rasanya......
tatatititutu,,('',)







p/s:..sesapa kuar weekends ni,and dia rasa berus giginya perlu ditukar,,silalah berbuat demikian..anda masih belum terlambat~~..=p




Tuesday, 10 May 2011

malaysia is so hot..

so hot..so hot....so hot...


malaysia now is so hot....
i cant stand anymore....

warghh...nyesal xstadi kt oversea....xda la nk pnas2 mcm ni,hahaha
even kipas terpasang pn,,bdn still bpeluh....kipas pn dh nk meletup dh,pasang 24 jm
tdo mlm2 mcm tdo lam sauna pn ada gk....
isk3.....
xyah g joging tep2 ari pn xpa...bju mmg sah2 lencun stiap ari-,-'
btw,,anyone rsa murah ati nk derma aircond untuk sya,,amat dialu alukn..
hee~~
terseksa la kalo ari2 mcm ni........kn2?
jgn smpai aku usung tilam bntal aku p tdo lam dwn kuliah sudah r...
cjok cket kt ci2....
xpn lam bas upm ni hah..kang tkejut pak cik2 bas plak


dats all..~
tatatititutu....

p/s:..sesapa rsa tempt dy 2 xpanas berbahang cm ak ni,,jemput2 la aku g cna.. hehehe('',)


Friday, 6 May 2011

sayOnara~~

Assalamualaikum...n good evening/morning/afternoon/night

juz wanna to say..goodbye kedah




byk sgt bnda yg wt aku rindukn kedah......nth bila lg nk balik nnti..haih~
sedey..~~..but aku ni bkn anak mnja ok.........
bkn rndu nk jmpa mak ayh aku...
aku dari form 1 lg dh biasa jaoh dari family...independence la ktakn
kdg2,smpai 2 3 bln  xbalik rumah..xkesah pn...

btw,aku rndukn kwn2...aku admit la,aku lg rpt ngn kwn...
and one more thing....i miss dis more!!!!!

SASBAND<3



miss dis moment..


dats mine!!..saxophone..!!



my family...~miss u all





dats all...bye2..
tatatititutu

Thursday, 5 May 2011

tiada impian?..

Assalamualaikum..
Good morning/afternoon/evening..

rindukan saya?hehehehe..
saya jua begitu...hahahaa..

ok2..lets start our session now..
kli ni aku nk kongsi psal impian korang...
i mean hala tuju korang untuk msa dpn la..

xkisah la baru abes spm ka,,baru abes matriks ka,,asasi ka..
sma ja kn..suma org bingung kot,,nk plih course apa..
aku pn sma..pening+bingung+konpius...hahaahaha
rmai ckp..''kalo dari skrng xda cita2,,mmg teruk la 2,blajar xda hala tuju''..
ADAKAH BENAR BEGITU?......maybe its true 4 others but NOT FOR ME,,


aku pnya prinsip..xkesah la bljar kt mna pn,kos apa pn..
i mean,xkisah la dpt u mna pn...
mcm aku dlu,nk isi borng upu..aku mna la ada u yg fav. pn...
nk pilih kos pn,,xda target pn..
mcm certain org..dlm ati 2 mmg dh lma gla target nk dentistry la,itu la,ini la..
las2 xdpt pn...xke kecewa???


so dats y la i xpnah target apa2 pn..ceit,,ni broken gila dh ni,,
abes spm,,apply upu...tgk2 dpt UPM..warghh!!nightmare ja rsa..
bkn sbb apa,,tp aku xda basic pn lam bab2 ptanian ni....
tgk2..blajar kt upm 2 bkn la ari2 msok ladang pn...-,-
sama ja pn ngn pusat asasi kt u lain......
skng ni plak,kna wt plihn course ntok msok dgree....
aku pnya prinsip still sama...
xda nk target mna course pn..kalo nk ikut ati,semua kos aku xminat
aku juz pilih kos yg cm sesuai ja..
aku xminat fizik..so aku isi je la apa2 kos yg xbkaitn ngn fizik....


amacam?..hahaa..aku tau,certain org 2..mmg minat gila ah nk amek medic,,xpn biotech..xpn nk jd engineer...tp kalo xdpt mcm na??
adakah anda akn bpuas ati ngn kos yg ditawarkn itu?
adakah anda akn blajar btol2 ntok kos itu?
haaa.......lu pikir la snri....






xkisah la jln mna pn kita lalui,,semua ada kelebihn tersendiri



ok la kwn2...ni dh pnjng bjela dh ni...
hahahaha
konklusion yg ingin saya smpaikn ialah,,xsemestinya kita perlukn target untuk mencapai cita2..
at least ada keinginan pn dh cukup...
kalau kita xmampu mencapai target kita 2,,try pkir,apa akn blaku?...nangis r,,pa g
ckup la kalau kita kemahuan ja,,xyah nk fanatik sgt..
t kecewa lg susah..hahahahaha
so stakat ini je la sesi motivasi kita....
jumpa lg di lain kali.....bye2.....
tatatititutu