kaWan...

Wednesday, 6 February 2013

Susah Ke Dietetik?

Assalamualaikum.


Susah ke kos Dietetik?

kalau ditanya masa 1st year jawabnya ----> entah, biasa-biasa ja, belajar pun xda la macam nak jadi Dietitian pun. Semua subjek Universiti ja pun (subjek wajib amek, ikut U masing-masing)

ditanya masa 2nd year -----> agak tough la, tak cukup kaki dengan tangan nak ligan. Bukan sebab complicated, tapi perlu work hard. Banyak knowledge perlu tau.


begitulah seterusnya,....
bila dah masuk 3rd year, haruslah makin tough
x kisahlah kos apa sekalipun, makin lama kita belajar, makin tough la
kalau darjah 1 belajar 1+1=2, masuk darjah 6 mestilah 1000 + ? = 2000
contoh...ha..contoh..!!! hehehe


Apa punca susah?

Punca utama: Ketidakrajinan diri sendiri. haa... pahe dop? kalo mu ghajin blajo, tak dop la susah

Punca sampingan: Banyak ilmu perlu dipelajari. Apa yang doktor, nurse, chef, kaunselor tahu, kita perlu tau jugak


Kalau dimudahkan cerita, kiranya banyak sangat nak kena belajaq... ergghhhh!!!
  *saja tambah sound effect.haha



sebenarnya tiada apa yang senang kalau diri sendiri sering mengatakan susah. 











1 comment:

  1. hehe...btol2...cik lynn pn dietitian to be gak :)

    ReplyDelete