kaWan...

Saturday, 26 January 2013

Berdua-duaan dalam kereta



Assalamualaikum.


Ya,memang..sejak dua menjak ni jari-jemari dengan penuh lemah-gemalai rerajin sangat nak update blog bernama 'kerpuk-kualiful' ini...
dan kali ini...

hamba ingin berkongsi berkenaan --> Saat kami berdua-duaan dalam kereta



Ceritanya begini,..
bermula pada suatu petang, semasa dalam perjalanan dari Sungai Tiang ke Pendang
yang mengambil masa kira-kira 15 minit untuk tiba ke sana


mulanya rasa tidak sedap hati sebelum berangkat lagi
namun apakan daya, ku gagahi jua untuk ke sana
macam-macam perkara mula menujah ke dalam fikiran


5 minit pertama melepasi papan tanda Sungai Tiang,
apa yang terlintas dalam fikiranku tadi benar belaka
itulah yang terjadi kiranya


perbincangan isu 'Kahwin' mula ke udara
siapa menantu sulung dan kedua mula diutara
calon-calonnya juga turut dikemuka!!
oh malunya, mana aku nak letak muka..!!!!!


nampak gayanya calon menantu sulung memang sudah ada
senang katanya sebab anak sulung tak banyak kiqa
mula cucuk jarum untuk menantu kedua
hakhakhak, di-reject semua yang ada


aircond yang sejuk mula terasa bahang
mau tak bahangnya
habis degree cek oiii....nak dilangsungnya~


Sesalan berpanjangan kerana berdua-duaan begitu
tidak sanggup lagi aku hadapinya
biarlah mereka-mereka yang lain pula merasakannya..
~~~~saat berdua-duaan dalam kereta bersama~~~~~


Aku serahkan kepada Dia
pilihan abah mama juga berpandukan Dia





Mama kahwin masa umuq 24 thn sebab mama qeja.. Jadinya kak kahwin 27 thn la kan mama?Sebab nak kena sambung Master pulak lepas abeh Degree....kehkehkeh




Jari nampak buruk bila pakai cincin..wuuu..mcm mana ni... =p

2 comments:

  1. phewittt diba nak kawen haha

    ReplyDelete
  2. besa la..aku sulung kan...hg tu dk diam,lmbt lgi!ahaha

    ReplyDelete